x-SMTJS
 
HomeHome  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Minyak ohh minyak

Go down 
AuthorMessage
pau_xEN

avatar

Male Number of posts : 22
Age : 35
Location : Jitra-> KL -> Kota Tinggi
Registration date : 2008-10-15

PostSubject: Minyak ohh minyak   Thu Oct 16, 2008 9:40 am

mmmhh...isu ni dh jd isu paling top..2 hari lps kuar lg pasal penurunan harga minyak..soo,klu ada sapa2 yg hebat tntg isu ni,kongsi2knlah...
Back to top Go down
View user profile
pau_kj
Moderator
Moderator
avatar

Male Number of posts : 272
Age : 34
Location : PaDanG JawA + kL + CheRas + Aloq SeTaq + depan KoMpuTeR
Registration date : 2008-10-07

PostSubject: Re: Minyak ohh minyak   Thu Oct 16, 2008 12:08 pm

ni isu panas ni hehe...minyak turun la...tinggal RM2.30...arini harga minyak dunia turun lg...hmm nak komen lebih2 takot plak kena pi kemunting....

_________________

Padi - Sang Penghibur
Back to top Go down
View user profile http://www.kenarianz.com.my
lanalang

avatar

Female Number of posts : 93
Age : 35
Location : smallville
Registration date : 2008-10-14

PostSubject: Re: Minyak ohh minyak   Sun Oct 19, 2008 2:53 pm

Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Datuk Shahrir Abdul Samad memaklumkan kemungkinan besar haraga petrol dan diesel di negara ini akan diturunkan lagi pada akhir bulan ini. Beliau berkata ianya adalah berikutan trend penurunan harga pasaran dunia. Minyak mentah dunia mencatatkan harga US$69.85 setong semalam berbanding US$77.70 setong pada 12 Okt. Beliau turut menyatakan keputusan untuk menurunkan harga minyak adalah lebih mudah kerana ianya tidak perlu dibawa ke kabinet.

Harga minyak di pam sudah turun tiga kali sejak Ogos lepas iaitu pada 23 Ogos, 24 Sept dan kali terakhir 15 Okt. Harga petrol Ron97 turun dari RM2.70 seliter kepada RM2.55, RM2.45 dan RM2.30 manakala petrol Ron92 dari RM2.62 seliter kepada RM2.40, RM2.30 dan RM2.20. Diesel pula turun dari RM2.58 seliter kepada RM2.50, RM2.40 dan RM2.20. –Malaysia Today
Back to top Go down
View user profile
pau_xEN

avatar

Male Number of posts : 22
Age : 35
Location : Jitra-> KL -> Kota Tinggi
Registration date : 2008-10-15

PostSubject: Re: Minyak ohh minyak   Thu Oct 23, 2008 2:22 pm

klu harga turun sampai harganya bawah drpd harga sblm beliau naikan dulu,agak2 blh dpt rebet lg x...???
Back to top Go down
View user profile
lanalang

avatar

Female Number of posts : 93
Age : 35
Location : smallville
Registration date : 2008-10-14

PostSubject: Re: Minyak ohh minyak   Wed Oct 29, 2008 9:52 am

mestilah tak dapat dah rebet. aku rasa rakyat taknak pun rebet diorang nak harga minyak rendah....so skg kerajaan kena tanggung rebet dan minyak yg rendah. Ntah sapa punya ideala naik harga minyak tinggi then bagi rebet nak bg cover. Untungla syarikat yg buat keta sewa.
Back to top Go down
View user profile
pau_xEN

avatar

Male Number of posts : 22
Age : 35
Location : Jitra-> KL -> Kota Tinggi
Registration date : 2008-10-15

PostSubject: Re: Minyak ohh minyak   Wed Oct 29, 2008 2:00 pm

aku nk 2 2 sekali laaaa...baru blh kata kerajaan jaga rakyat...hehe...bla fikir2 blk,mstilah PM yg nk naikkan cuma sumber mana yg bodek suruh dia naikan,aku xpatut dedahkan kot sbb kenyataan yg aku dpt blh diterima pakai tp xda bukti sahih..silap hari bulan,kena angkut p kem kemunting bebb......
Back to top Go down
View user profile
pau_kj
Moderator
Moderator
avatar

Male Number of posts : 272
Age : 34
Location : PaDanG JawA + kL + CheRas + Aloq SeTaq + depan KoMpuTeR
Registration date : 2008-10-07

PostSubject: Re: Minyak ohh minyak   Thu Oct 30, 2008 2:22 am

harga dah menjunam gila babas...minyak patut turun untuk nak up balik ekonomi kita...w'pun OPEC dah kurang pengeluaran minyak, tapi still harga jatuh sebab aku rasa orang ramai dah mula berjimat cermat atas pengalaman terkena penangan RM2.70/liter hehe...aku rasa kalau turun sampai harga lama pun susah nak pulihkan ekonomi sebab kita dah terbiasa kan...jimat beb naik moto hehe...kereta kasi bungkus sudahhhhhhhhhh huhu...

_________________

Padi - Sang Penghibur
Back to top Go down
View user profile http://www.kenarianz.com.my
pau_xEN

avatar

Male Number of posts : 22
Age : 35
Location : Jitra-> KL -> Kota Tinggi
Registration date : 2008-10-15

PostSubject: Re: Minyak ohh minyak   Mon Nov 03, 2008 12:23 pm

minyak trn harga lg..tp rata2 org ramai masih x puas hati..mcm pau kj kt mmg btl,ssh nk pulihkan ekonomi sbb suma org dh rasa penangan RM2.70..nk jimat lagi jln kaki or basikal la coz motor pn guna petrol..hohohohoo
Back to top Go down
View user profile
pau_kj
Moderator
Moderator
avatar

Male Number of posts : 272
Age : 34
Location : PaDanG JawA + kL + CheRas + Aloq SeTaq + depan KoMpuTeR
Registration date : 2008-10-07

PostSubject: Re: Minyak ohh minyak   Wed Nov 12, 2008 10:08 pm

huhu agak2 la, aku kalau nak jalan kaki mau 2 hari xtentu lg sampai ofis hahah...

_________________

Padi - Sang Penghibur
Back to top Go down
View user profile http://www.kenarianz.com.my
lanalang

avatar

Female Number of posts : 93
Age : 35
Location : smallville
Registration date : 2008-10-14

PostSubject: Re: Minyak ohh minyak   Sun Nov 16, 2008 11:38 am

dengar kata minyak nak turun lagi tapi besa ar mainan politik je semua. Ok what kalau jalan kaki p ofis leh kuruskan badan sambil membina otot Razz sampai ofis kena mandi len sebab berpeluh
Back to top Go down
View user profile
lanalang

avatar

Female Number of posts : 93
Age : 35
Location : smallville
Registration date : 2008-10-14

PostSubject: Re: Minyak ohh minyak   Tue Nov 18, 2008 10:04 am

So rini minyak dah jadi RM2/liter tapi masih banyak aduan dari orang ramai yang menyatakan bahawa stesyen2 minyak masih tidak menukarkan meter pada pam minyak...mean masih menggunakan harga yang lama. Kata tokey2 minyak diorang banyak rugi sebab harga minyak turun sedangkan diorang beli minyak dengan harga lama (mahal).Alasan jer tu padahal masa gov naikkan harga minyak diorang paling syok sebabnya untung banyak sebab beli minyak masa harga murah then jual harga tinggi. Ada juga peniaga2 yang mendapat minyak subsidi dengan kuota yang sepatutnya tetapi tokey2 minyak ni tak membenarkan diorang ambik kuota yang diberikan gov...mean tokey2 minyak jugak ambik sikit kuota dari peniaga2 kita ni. Cuba bayangkan kalau diorang ambik kuota minyak peniaga, tokey minyak ni akan jual kat siam minyak subsidi.....siam plak dah ambik sebahagian hak rakyat malaysia.
Back to top Go down
View user profile
lanalang

avatar

Female Number of posts : 93
Age : 35
Location : smallville
Registration date : 2008-10-14

PostSubject: Re: Minyak ohh minyak   Tue Nov 18, 2008 11:21 am

Pakcik-pakcik teksi lak asyik merunggut bila diorang nak beli petrol subsidi, tokey minyak tak bagi beli pakai fleet card. Mulala pertikaikan apa gunanya diorang dapat fleet card untuk beli petrol subsidi sedangkan tokey minyak menjual petrol kat diorang dengan harga yang biasa. So, nak salahkan sepenuhnya pada peniaga2 pun tak boleh gak....macam2 faktor memainkan peranan ekonomi negara sekarang. Fikir2la.........
Back to top Go down
View user profile
lanalang

avatar

Female Number of posts : 93
Age : 35
Location : smallville
Registration date : 2008-10-14

PostSubject: Re: Minyak ohh minyak   Tue Dec 02, 2008 9:59 am

Lagi harga minyak akan diturunkan 15sen jadinya RM1.85 bilanya tak taula Razz . Setelah minyak dinaikkan, harga2 barang pun melambung tinggi....kita plak kalut nak war2kan kepada peniaga supaya diturunkan harga kerana minyak dah turun. Naikkan harga memangla senang tapi nak turunkan harga bukan benda yang mudah dan selesa bagi peniaga2 kita sekarang. Pening gua dengan sikap peniaga kita sekarang....ada ka patut bila disuruhkan turunkan harga, diorang tanya lak apa faedah yang diorang dapat bila turunkan harga.....kita jawabla leh promosikan kedai diorang skali gus jadi tumpuan customer sebab jual barang dengan harga murah. Yang paling tak tahannya Koperasi Pekan Rabu jawab...."KAMI PENIAGA-PENIAGA PEKAN RABU TAK HINGGINKAN PROMOSI DAN ANUGERAH ATAU PENGIKTIRAFAN DARIPADA KERAJAAN, KAMI CUMA MAHUKAN DUIT DAN UNTUNG, LAGIPUN KAMI MEMANG DIKENALI RAMAI DAN MENJADI TUMPUAN PELANCONG" Kalau ada komplen pasai Pekan rabu mahal ka apa ka terpulangla pengguna2 semua menjadi pengguna bijak. Kalau tau tempat tu mahal, boikotla carila kedai len yang jual murah biar padan muka diorang hahahaha Twisted Evil tapi tula peniaga2 tu semua peniaga melayu, kita nak tolong peniaga melayu tapi peniaga melayu lak suka kapak orang.
Back to top Go down
View user profile
Kombat



Number of posts : 20
Registration date : 2008-10-07

PostSubject: Re: Minyak ohh minyak   Wed Dec 03, 2008 10:58 pm

Turun sekupang ja, jd Rm1.90.
Back to top Go down
View user profile
fiza8373

avatar

Female Number of posts : 111
Age : 34
Location : The Bagan
Registration date : 2008-10-06

PostSubject: Re: Minyak ohh minyak   Thu Dec 11, 2008 8:09 am

Bagus2... Smile
Back to top Go down
View user profile http://fieza.wordpress.com
x-zorro



Male Number of posts : 103
Age : 34
Registration date : 2008-10-07

PostSubject: Re: Minyak ohh minyak   Thu Dec 11, 2008 9:40 am

kira ok dah ni..
Sleep
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Minyak ohh minyak   

Back to top Go down
 
Minyak ohh minyak
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum x-SMTJS :: Jom Chit-Chat :: Isu Semasa-
Jump to: