x-SMTJS
 
HomeHome  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Skim cepat kaya...sistem piramid....TOLONGLA JANGAN TERPEDAYA.....!!!!

Go down 
AuthorMessage
lanalang

avatar

Female Number of posts : 93
Age : 36
Location : smallville
Registration date : 2008-10-14

PostSubject: Skim cepat kaya...sistem piramid....TOLONGLA JANGAN TERPEDAYA.....!!!!   Sun Oct 19, 2008 3:33 pm

Setiap hari pejabat KPDNHEP menerima aduan daripada orang ramai terutamanya yang tertipu dengan cabutan bertuah dan hadiah seumpamanya yang merangkap mangsa dengan aktiviti mereka. Mangsa yang melabur sehingga puluhan ribu ringgit akhirnya berkata terkena pukau lol! tu bukan pukau namanya tapi tamak.
Daripada keratan akhbar Utusan Malaysia 14/10/2008, 4 syarikat berikut sedang disiasat oleh Bank Negara Malaysia atas tuduhan mengambil deposit tanpa lesen dan membuat pelaburan haram :

[b]BULUHMAS ENTERPRISE SDN BHD
JAZMEEN (M) SDN BHD
NORADZ TRAVEL & SERVICES SDN BHD
EASTANA FARM INDUSTRIES SDN BHD

Sebarang aduan berkenaan syarikat tersebut hendaklah diambil dan dimajukan kepada Bank Negara Malaysia untuk tindakan lanjut.

Jabatan Komunikasi Korporat
Bank Negara Malaysia
P.O.Box 10922
50929 Kuala Lumpur

Tel: 1-300-88-5465 (LINK)
Fax:03-21741515
E-mail:bnmtelelink@bnm.gov.my
Back to top Go down
View user profile
pau_kj
Moderator
Moderator
avatar

Male Number of posts : 272
Age : 35
Location : PaDanG JawA + kL + CheRas + Aloq SeTaq + depan KoMpuTeR
Registration date : 2008-10-07

PostSubject: Re: Skim cepat kaya...sistem piramid....TOLONGLA JANGAN TERPEDAYA.....!!!!   Sun Oct 19, 2008 9:41 pm

ramai yg join BULUHMAS tu...bg aku no easy money...nak duit kena berusaha...

_________________

Padi - Sang Penghibur
Back to top Go down
View user profile http://www.kenarianz.com.my
lanalang

avatar

Female Number of posts : 93
Age : 36
Location : smallville
Registration date : 2008-10-14

PostSubject: Re: Skim cepat kaya...sistem piramid....TOLONGLA JANGAN TERPEDAYA.....!!!!   Mon Oct 20, 2008 9:12 am

yela...kecian gak makcik2 yang dah uzur mai ofis nangis sebab kena tipu....so macam mana haa nak tenteramkan orang2 macam gini?aku ni pun kekadang emo gak geram kat dua2 belah pihak.....satu sebab bodoh sangat senang2 kena tipu....satu lagi bangang sangat senang2 nak cari duit dengan pau duit orang.Walaupun aku ni tabah dalam menjalani kerja seharian tapi sedih gak orang mai nangis2 luah perasaan ni....satg aku pun nak nangis gak Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile
pau_kj
Moderator
Moderator
avatar

Male Number of posts : 272
Age : 35
Location : PaDanG JawA + kL + CheRas + Aloq SeTaq + depan KoMpuTeR
Registration date : 2008-10-07

PostSubject: Re: Skim cepat kaya...sistem piramid....TOLONGLA JANGAN TERPEDAYA.....!!!!   Mon Oct 20, 2008 10:53 am

jgn emo2 hehe...tapi tu la pasai, aku pelik la ada gak yg senang sgt kena tipu kan...

_________________

Padi - Sang Penghibur
Back to top Go down
View user profile http://www.kenarianz.com.my
aidacomey

avatar

Female Number of posts : 29
Age : 35
Location : KL
Registration date : 2008-10-07

PostSubject: Re: Skim cepat kaya...sistem piramid....TOLONGLA JANGAN TERPEDAYA.....!!!!   Tue Oct 21, 2008 4:57 pm

nk nangis gak la camni...huahuahua Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile
pau_kj
Moderator
Moderator
avatar

Male Number of posts : 272
Age : 35
Location : PaDanG JawA + kL + CheRas + Aloq SeTaq + depan KoMpuTeR
Registration date : 2008-10-07

PostSubject: Re: Skim cepat kaya...sistem piramid....TOLONGLA JANGAN TERPEDAYA.....!!!!   Tue Oct 21, 2008 6:09 pm

main2 la ang ni hehehe...

_________________

Padi - Sang Penghibur
Back to top Go down
View user profile http://www.kenarianz.com.my
lanalang

avatar

Female Number of posts : 93
Age : 36
Location : smallville
Registration date : 2008-10-14

PostSubject: Re: Skim cepat kaya...sistem piramid....TOLONGLA JANGAN TERPEDAYA.....!!!!   Wed Oct 22, 2008 12:18 pm

satu lagi syarikat namanya.......addur wattasaasur sdn bhd kat kompleks perniagaan Sultan Abdul Hamid, AS. Ramai yang dok tanya betoi ka tak jika bayar RM150 leh dapat juta2. Susah ar nak cita kan tapi yang untung benarnya orang yang mula2 mempekenalkan perniagaan ni sebab semua duit akan masuk poket dia. Kalau kita nak kaya cepat dengan cara ni boleh gak......buat bisnes plan sendiri dan daftarla kat ministry then mulala cari orang dengan sistem piramid ni mesti kaya gila sebab kitala orang 1st cheers orang no dua bawah kita plak bahalol sebab bodo2 je derma duit kat kita....buat susah2 cari duit tup2 senang2 je bagi duit kat orang, tak ker bangang campur bengap namanya lol!
Back to top Go down
View user profile
x-zorro



Male Number of posts : 103
Age : 35
Registration date : 2008-10-07

PostSubject: Re: Skim cepat kaya...sistem piramid....TOLONGLA JANGAN TERPEDAYA.....!!!!   Thu Dec 11, 2008 9:49 am

Suspect
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Skim cepat kaya...sistem piramid....TOLONGLA JANGAN TERPEDAYA.....!!!!   

Back to top Go down
 
Skim cepat kaya...sistem piramid....TOLONGLA JANGAN TERPEDAYA.....!!!!
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Re-bidding of indelible inks

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum x-SMTJS :: Jom Chit-Chat :: Isu Semasa-
Jump to: