x-SMTJS
 
HomeHome  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Pesanan kepada teman mengenai jenayah terkini

Go down 
AuthorMessage
lanalang

avatar

Female Number of posts : 93
Age : 36
Location : smallville
Registration date : 2008-10-14

PostSubject: Pesanan kepada teman mengenai jenayah terkini   Tue Nov 04, 2008 4:07 pm

What a sad world we live in....
: Please read - notice on car (not a joke)

Warning....!!!!

Just last weekend on Friday night we parked in a public parking area. As we
drove away I noticed a sticker on the rear window of the car. When I took it
offafter I got home, it was a receipt for gas. Luckily my friend toldmenot to stop as it could be someone waiting for me to get out of thecar.Then we received this email yesterday:

'WARNING FROM POLICE - BEWARE OF PAPER ON THE BACK WINDOW OF YOUR VEHICLE


--NEW WAY TO DO CARJACKINGS' (NOT A JOKE)


Heads up everyone! Please, keep this circulating... You walk across the parking lot, unlock your car and get inside. You start the engine and shift into Reverse. When you look into the rearview mirror to back out of your parking space, you notice a piece of paper stuck to the middle of the rear window. So, you shift into Park, unlock your doors, and jump out of your car to remove that paper (or whatever it is) that is obstructing your view. When you reach the back of your car, that is when the carjackers appear out of nowhere, jump into your car and take off. They practically mow you down as they speed off in your car. And guess what, ladies? I bet your purse is still in the car. So now the carjacker has your car, your home address, your money, and your keys. Your home and your whole identity are now compromised!

BEWARE OF THIS NEW SCHEME THAT IS NOW BEING USED.

If you see a piece of paper stuck to your back window, just drive away.
Remove the paper later. And be thankful that you read this e-mail. I hope you will forward this to friends and family, especially to women. A purse contains all kinds of; personal information and identification documents, and you certainly do NOT want this to fall into the wrong hands.

Please keep this going




You will be happy we can save our friends and loved ones a lot of sufferings



Satu lagi cita masa kita nak isi minyak kat petrol pam, masa nak bayar kat kaunter make sure lock keta jangan tinggal mcm tu jer sebab macam2 boleh jadi....samada ada orang mengelinap masuk dalam keta kita, curi barang2 dalam keta kita dan paling parah bawak lari keta kita. Sekarang ni macam2 hal........

Back to top Go down
View user profile
lanalang

avatar

Female Number of posts : 93
Age : 36
Location : smallville
Registration date : 2008-10-14

PostSubject: Re: Pesanan kepada teman mengenai jenayah terkini   Mon Nov 17, 2008 3:48 pm

AMARAN DARI POLIS DI-RAJA MALAYSIA
Berhati- hati kawan2ku tentang masaalah ekonomi yg semakin parah, manusia terdesak melakukan berbagai2 cara untuk merompak kita..
Berhati2 semua terutama para wanita.
Bahaya….!!!
Baru minggu lepas malam Jumaat saya parking kereta diparking awam. Semasa nak balik kerumah saya terperasan ada pelekat kat cermin belakang kereta saya. Bila saya tanggalkan pelekat tu kat rumah, rupa2nya cuma resit pam minyak . Tak lama lepas itu saya terima email ini.
" AMARAN DARI PIHAK POLIS – BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA
-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN )
Sedarlah semua! Tolong sebar2kan….. Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur. Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi. Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda. Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!
BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN
Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini. Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain..
Back to top Go down
View user profile
x-zorro



Male Number of posts : 103
Age : 35
Registration date : 2008-10-07

PostSubject: Re: Pesanan kepada teman mengenai jenayah terkini   Thu Dec 11, 2008 9:45 am

Suspect
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Pesanan kepada teman mengenai jenayah terkini   

Back to top Go down
 
Pesanan kepada teman mengenai jenayah terkini
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum x-SMTJS :: Jom Chit-Chat :: Isu Semasa-
Jump to: