x-SMTJS
 
HomeHome  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 kenapa perlu belajar berenang ......ada tempat belajar ke?Kat mana nak belajar berenang?

Go down 
AuthorMessage
lanalang

avatar

Female Number of posts : 93
Age : 35
Location : smallville
Registration date : 2008-10-14

PostSubject: kenapa perlu belajar berenang ......ada tempat belajar ke?Kat mana nak belajar berenang?   Mon Feb 23, 2009 10:14 am

Kalau sesapa yang tak kenal lagi Lana Lang ni seorang yang aktif....suka dengan aktiviti2 luar. Lepas cita pasai tarian belly ada pula hobi baru iaitu teringin sangat nak belajar berenang. Tempat-tempat yang dah survey setakat ni (area Kedah la ) kat ASRC dan kolam MBAS. Kelas berenang di ASRC kalau nak cikgu pompuan (nama Wong), RM130 untuk 10 kali sesi tapi kalau cikgu lelaki plak bayar RM155 untuk 17 sesi. Dari segi keuntungan memanglah belajar dengan cikgu laki tapi ok ke cikgu laki nak ngajar ni....
Tapikan......aku still cari lagi kat mana tempat yang lagi best nak swim swim ni glup glup....alamak dah tenggelam!!!!

Ini antara info yang sempat dicopy dan pastekan

:face:Satu kemahiran hidup yang tidak ternilai harganya. Dengan kemahiran renang yang anda ada, sekiranya berlaku sesuatu kecelakaan atau kecemasan sudah tentu kemahiran ini dapat membantu anda.


:affraid:Aktiviti sukan yang paling sihat dan tidak mendatangkan kecederaan. Disarankan oleh kebanyakkan doktor bagi orang yang gemuk dan yang menghidapi asthma

Idea Antara sukan atau aktiviti luar yang murah berbanding sukan lain. Anda hanya perlu ada pakaian renang yang sesuai dan duit bayaran masuk kolam. (biasanya sekitar RM2.00 untuk public pool)

cyclops Dapat mengekalkan dan membentuk tubuh badan yang cantik. Ini dapat diperolehi sekiranya anda melakukannya secara berterusan (lakukannya sekurang-kurangnya 20minit setiap renangan, 3 kali seminggu) dan kawal makanan.

sunny Antara sunnah yang dituntut selain dari memanah dan berkuda. Kedua-dua kemahiran ini masing-masing mempunyai kelebihannya tersendiri.


Very Happy Aquatic Adventure bermula dengan renang. Kemahiran berenang membolehkan anda terlibat dengan berbagai-bagai aktiviti yang melibatkan air. Scuba diving sebagai contoh. Walau pun aktiviti ini tidak memerlukan kemahiran renang yang tinggi, tetapi tentunya anda lebih yakin menyertainya jika anda pandai berenang.

Smile Air membentuk 70% keadaan muka bumi kita. Ke mana-mana kita pergi, kita akan temui air. Laut, sungai tasik dsbnya. Mengapa tidak kita belajar kemahiran berenang supaya kita dapat berinteraksi dengannya dengan cara yang bermakna. Untuk tujuan riadah ketika bercuti bersama ahli keluarga. Jika kita pandai berenang tidaklah kita hanya jadi pemerhati dari tepi sahaja. Sedangkan ahli keluarga kita yang lain sedang berseronok bermain air dan berenang.
Berenang sememangnya aktiviti yang sungguh menyeronokkan. Kenapa tidak anda mengambil peluang menikmatinya.Tentunya kemahiran ini lebih bermakna jika kita dapat menikmatinya bersama-sama keluarga What a Face Idea cheers
Back to top Go down
View user profile
ckin omar

avatar

Female Number of posts : 22
Age : 35
Location : Sg Petani,kedah
Registration date : 2008-10-09

PostSubject: Re: kenapa perlu belajar berenang ......ada tempat belajar ke?Kat mana nak belajar berenang?   Wed Mar 04, 2009 9:34 pm

wah..ye ke...best la cmnie...nak blajar berenang gak la...hehee...
Back to top Go down
View user profile
lanalang

avatar

Female Number of posts : 93
Age : 35
Location : smallville
Registration date : 2008-10-14

PostSubject: Re: kenapa perlu belajar berenang ......ada tempat belajar ke?Kat mana nak belajar berenang?   Thu Mar 05, 2009 8:53 am

yela mestila best....kalau nak belajar sekali pun ok gak leh kita roger2. Benda 1st kalau nak belajar berenang ni mestila ada baju renang. Baju renang muslimah pun dah banyak kat pasaran sekarang ni. Kat star parade pun ada harga RM170 sekali dengan cap+seluar panjang+baju yang labuh. Tapi aku beli baju renang muslimah kat Genting (1st world plaza)...murahje harga RM89.90 untuk size 'M' siap dengan tudung tapi seluar dengan baju dicantumkan sekali dan ada skirt kat pinggang. Macam2 color ada dengan pelbagai corak but for me i just prefer black color la kan (maklumla bukannya kurus sangat pun, perut nak kena cover gak Laughing )
Kolam MBAS tak dak cikgu pompuan yang ngajar...so marilah kita sama-sama belajar berenang kat ASRC. Tapi kalau sapa2 tau ada cikgu pompuan yang ngajar tempat lain bagitau lew, leh buat perbandingan. JADILAH PENGGUNA BIJAK!! Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Kombat



Number of posts : 20
Registration date : 2008-10-07

PostSubject: Re: kenapa perlu belajar berenang ......ada tempat belajar ke?Kat mana nak belajar berenang?   Thu Apr 09, 2009 9:26 pm

nie termasuk dengan pakej papan anjal sekali tak ? Shocked
Back to top Go down
View user profile
lanalang

avatar

Female Number of posts : 93
Age : 35
Location : smallville
Registration date : 2008-10-14

PostSubject: Re: kenapa perlu belajar berenang ......ada tempat belajar ke?Kat mana nak belajar berenang?   Sun Apr 12, 2009 4:35 pm

tu kena sewa len cyclops
Minggu lepas masa aku tengah renang2 selam2 tup2 nampak pancaran cahaya putih dalam air, apa lagi cikgu pun panggil semua murid2 keluar dari air sebab ada kilat. Nasibla tak kena shot bom
Lepas ni kalau nampak cuaca macam mendung je, jangan ar xcited sangat nak renang....karang jadi len plak.
Memandangkan cuaca lani macam cerah je, ok ar satg kita pi glup....glup...glup.... lol!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: kenapa perlu belajar berenang ......ada tempat belajar ke?Kat mana nak belajar berenang?   

Back to top Go down
 
kenapa perlu belajar berenang ......ada tempat belajar ke?Kat mana nak belajar berenang?
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum x-SMTJS :: Jom Chit-Chat :: Hobi-
Jump to: